verstelbaar bureau

Redenen om te kiezen voor een verstelbaar bureau

Ben je erg bezig met ergonomisch werken en hecht je veel waarde aan een eigen thuiswerkplek na corona? Dan ben je vast en zeker wel op de hoogte over het wel en wee op het gebied van ergonomisch werken. Ergonomisch werken houdt simpelweg in dat je vele uren achter zittend je werk uit kunt voeren in de juiste houding voor je lichaam, zodat er geen lichamelijke ongemakken ontstaan. Een verstelbaar bureau is onderdeel van ergonomisch werken. Hieronder enkele redenen om te kiezen voor een verstelbaar bureau thuis of op kantoor.

 

Een verstelbaar bureau is, zoals de omschrijving het al zegt, een bureau wat in hoogte verstelbaar is, zodat je op jouw ideale werkhoogte kunt werken. Ook is het soms mogelijk om een verstelbaar bureau zover te verstellen dat je er ook staand achter kunt werken, zodat je staand en zittend werken gedurende de dag af kunt wisselen om gezond en vrij van fysieke klachten de werkdag door te komen thuis of op kantoor. 

Zittend of staand werken

Zoals hierboven al benoemd is het met een verstelbaar bureau vaak ook mogelijk om staand te werken. Door het bureau zover te verhogen is het mogelijk om met je laptop ook staand je werkzaamheden gedurende de dag uit te voeren. Ben je het staand werken zat? Dan laat je je bureau weer zakken en ga je zittend door met het uitvoeren van je werkzaamheden.

Ideaal voor flexplekken

Op flexplekken wordt veel gebruik gemaakt van verstelbare bureaus. Flexplekken houden in dat niemand een vaste werkplek heeft en iedereen gebruik mag maken van werken vanaf een flexplek. Echter heb je natuurlijk allerlei mensen met verschillende lengtes die achter hetzelfde bureau werken. Dan is het dus wel zo fijn als iedereen het bureau kan verstellen op zijn/haar ideale werkhoogte. Daarom is een verstelbaar bureau dus ideaal voor een flexplek. 

Hoge productiviteit en meer energie

Doordat je geen last van je rug, nek of schouders kunt ontwikkelen door afwisselend zittend en staand te werken, zal de productiviteit ook toenemen. Er zijn immers geen barrières meer die jou tegenhouden op lichamelijk gebied om je werk optimaal te kunnen uitvoeren. Ook zorgt staand werken voor een betere stofwisseling en meer energie, waardoor je dus gedurende de dag actiever je werk kunt uitvoeren.

 

Ook verstelbare bureaus zijn in diverse soorten, maten en designs verkrijgbaar. Wil je graag een bureau wat ook nog eens leuk staat op je eigen thuiswerkplek? Kijk dan eens voor een verstelbaar bureau op Designkantoormeubilair.be. En vraag vooraf aan je leidinggevende of er een budget beschikbaar is om thuis je eigen werkplek ergonomisch in te richten. Vaak is een werkgever zeker bereid om je hierin tegemoet te komen of opties aan te geven die je met korting aan kunt schaffen via het bedrijf waar je werkt. Regelmatig zijn hier budgetpotjes voor vrijgemaakt na de coronaperiode. Zij zijn er tenslotte ook bij gebaat om gezond personeel in goede conditie en zonder lichamelijke ongemakken op een fijne manier aan het werk te kunnen houden.