Op welke koers Bitcoin kopen?

Wanneer je wilt investeren in Bitcoin dan kan de Bitcoin koers een belangrijk aspect zijn op het feit wanneer je zou moeten investeren. Je hoort namelijk vaak dat wanneer de koers erg hoog is je het beste kunt wachten met kopen. Je kunt dan beter kopen wanneer de koers weer wat daalt, om vervolgens weer te kunnen genieten van een stijgende Bitcoin koers Is dit echt zo? Of hoe zit dit nu precies? Op welke koers je Bitcoin het beste kunt kopen? Wij leggen het je uit!

Wat is Bitcoin?

Maar eerst, wat is Bitcoin precies? Bitcoin is een digitale valuta die rond 2007 is bedacht. Het is een unieke digitale valuta, omdat deze als eerste ontwikkeld werd. De Bitcoin is dan ook verreweg de meest bekende coin en is ook het meeste waard. Het bijzondere aan Bitcoin en andere cryptotocurrency is dat het geen fysieke vorm aanneemt, maar een soort van versleutelde code is. Daarbij is het ook nog eens decentraal, wat betekent dat er geen tussenkomst van derden bij komt kijken.

Waar Bitcoin kopen?

Wanneer je Bitcoin wilt kopen dan kom je al gauw uit bij online platformen als Binance, Bitvavo, LiteBit en nog veel meer. Op deze platforms kun je jouw euro’s inruilen voor een x aantal Bitcoins of andere crypto munten.

Wat is de Bitcoin koers nu?

Wanneer je Bitcoin wilt kopen dan is het handig om eens even naar de Bitcoin koers te kijken, maar wat is die nu? Het is lastig om te zeggen wat de Bitcoin koers precies is. Als ik nu schrijf dat 1 Bitcoin gelijk is aan 48.000 euro dan kan dit over 1 minuut weer veranderd zijn. En dat is wat handelen in Bitcoin zo spannend maakt. De koers gaat op en neer. Het ene moment is de koers bijna 50.000 en een week later kan het zomaar 30.000 zijn.

Bitcoin kopen?

Bitcoin kopen doe je dus niet zomaar. Het is belangrijk om te kijken naar hoeveel geld je ter beschikking hebt, naar de Bitcoin koers en waar je het wilt gaan kopen. Op welke koers je het beste Bitcoin kunt kopen is helaas geen algemeen antwoord op. Het is wel een feit dat wanneer je laag inkoopt je meer winst kunt pakken. Lees je dus goed in, bestudeer de Bitcoin koers en handel op