Kerstpakket weggeven? Deze keuzes kun je maken

Ieder jaar kijkt je personeel uit naar het moment dat een mooi kerstpakket mee naar huis krijgen. Het is een magisch moment waarop het personeel zich gewaardeerd voelt en het wordt ook zeker gezien als een beloning voor het harde werken. Het pakket is ook vaak iets waar het hele gezin van kan genieten. Kerstpakketten heb je in verschillende maten en prijsklassen en ze kunnen ook een specifiek thema bevatten. Een andere belangrijke reden om voor een kerstpakket te kiezen is dat deze vaak fiscaal aftrekbaar is. Mits je jezelf aan de opgelegde regels houdt. Dus reden genoeg om je medewerkers te belonen met een leuk pakket en in onze blog vertellen we welke keuzes je kunt maken als je naar mooie pakketten op zoek gaat. 

Een kerstpakket hoeft niet duur te zijn

Een kerstpakket per medewerker klinkt als een dure onderneming, maar het feit is dat een pakket helemaal niet veel geld hoeft te kosten! Je hebt al vreselijke leuke pakketten voor rond de € 25,- per persoon. Natuurlijk praten we dan nog steeds over een hoop geld. Zeker wanneer je veel personeel in dienst hebt. Maar zeg nu zelf, de voordelen wegen niet op tegen de eventuele kostenbesparing die je kunt realiseren wanneer je het niet doet. 

Een groot voordeel is dat je met een kerstpakket waardering kunt uitspreken naar je medewerkers zonder er ook maar een woord aan vuil te maken. En je medewerkers voelen zich ook gewaardeerd als ze met een mooie, grote en zware doos naar huis strompelen. Daarnaast zijn gewaardeerde personeelsleden ook veel gemotiveerder om hun werk goed te doen. Wanneer ze niets van je krijgen is het nog maar de vraag of ze na de feestdagen net zo hard en goed werken als voorheen. 

Kies voor een gethematiseerd kerstpakket 

Als je op zoek gaat naar een leuk kerstpakket kom je al snel tot de ontdekking dat de keuze gigantisch is. Veel kerstpakketten hebben ook een bepaalde thema. Denk dan aan populaire thema’s, zoals een Italiaans of Mexicaans kerstpakket vol met producten uit dat land. Of kies voor een lekker borrelpakket waar zakjes chips, speciaalbiertjes en andere lekkernijen in zitten. Je kunt ook kiezen voor een gezond kerstpakket vol met gezonde snacks. Waarmee je medewerkers het nieuwe jaar goed van start kunnen gaan!

Koop een duurzaam kerstpakket

2022 stond natuurlijk in het teken van duurzaamheid en ondernemers willen natuurlijk ook milieubewust ondernemen. Daarom is het ook helemaal niet zo’n raar idee om je medewerkers een duurzaam kerstpakket te geven. Duurzame kerstpakketten bevatten natuurlijke producten en accessoires die van duurzame materialen zijn gemaakt. Zo beperk als je bedrijf je ecologische voetafdruk en je kunt je personeel toch een leuk pakket geven. 

Een gevarieerd kerstpakket

Een gevarieerd kerstpakket valt ook altijd in de smaak en je kunt het ook zo duur maken als je zelf wilt. Gevarieerde pakketten bevatten vaak zowel hartige als zoete snacks, verschillende soorten dranken en een leuke woonaccessoires, zoals een kandelaar of theelichtjeshouders. Gevarieerde pakketten bevatten vaak ook boekjes met kortingsbonnetjes voor verschillende internetwinkels.

Ook jouw volgende kerstgeschenken bestel je simpel online!