Hoe vrouwen hun geld beheren

“Schat, ik heb geld nodig om wat kleren te kopen”. Voorbij zijn de dagen, de huidige vrouw hoeft niet meer afhankelijk te zijn van de financiële rekening van hun man voor hun luxe levensstijl.

De werkplek en zakenkringen zijn nu gevuld met goed opgeleide vrouwen, die een geweldig inkomen kunnen verdienen, zelfs in de mate dat ze de verdiensten van hun man overtreffen.

De vrouw is tegenwoordig financieel onafhankelijk, in tegenstelling tot het vorige tijdperk waarin ze afhankelijk waren van liefde om hun hoofd boven water te houden of om druk van hun man te tolereren zoals “Schat, je had te veel uitgegeven aan dit en dat!”

De vrouwtjes van tegenwoordig zijn vrij van dergelijke opmerkingen; ze zorgen voor zichzelf en helpen zelfs het gezinsbudget op een bepaalde manier met hun salaris of zuurverdiende contanten.

Hoewel ze goed kunnen verdienen met hun kwalificaties, maar hoeveel vrouwen weten echt hoe ze hun zuurverdiende geld moeten gebruiken of investeren en ervoor zorgen dat het een goed rendement oplevert?

De hedendaagse consumptiemaatschappij maakt het niet gemakkelijk om geld te besparen, veel advertenties hebben ons ertoe aangezet om te besteden aan cosmetica, dure kleding, accessoires, reizen naar luxe resorts, uitgaven in restaurants, onze creditcards gebruiken om onze levensstijl te financieren.

De meeste mensen zijn geldverspilling, zelfs als ze schulden accepteren als een levensstijlkeuze en niet plannen voor morgen zonder de gevolgen ervan te overwegen.

Leren omgaan met uw geld, terwijl u nog steeds kunt genieten van een goede levensstijl, ligt binnen het bereik van elke vrouw, omdat ze haalbaar zijn met de juiste instelling voor investeringen met winstteruggave.

Het enige dat nodig is, is het toepassen van een paar eenvoudige regels, namelijk om uw geld zorgvuldig te beheren, zoals het kopen van een huis te huur (geeft u rendement op verhuur), beleggen in staatsobligaties, het kopen van blue chip-aandelen of andere veilige investeringen ter voorbereiding op uw pensioen.

OM SUCCES TE BEREIKEN; BEPAAL EEN FINANCIEEL DOEL

Een doel stellen betekent plannen maken zonder bezoeken aan gezondheidscentra, sportschool, kapsalons of op vakantie te gaan met uw gezin. En denk eens hoeveel geld u uitgeeft aan online spelletjes?

Het is gewoon om te overwegen hoeveel u bij elke gelegenheid gaat uitgeven, schrijf voor uzelf een lijst met doelen en hoeveel u moet sparen om uw droomdoelen te bereiken.

Zet een maandelijkse automatische incasso op een onaantastbare spaarrekening, beperk uw uitgaven voor uw grootste, kostbaarste zwaktewensen, dat wil zeggen onnodig winkelen voor designeraccessoires of te vaak eten in een restaurant.

We moeten onszelf trainen om financieel onafhankelijk te zijn, in tegenstelling tot onze moeders en grootmoeders, die een partner hebben, en al ons geld afstaan, hoewel dat misschien een grove veralgemening is, aangezien sommige vrouwen tegenwoordig de huishoudelijke financiën regelen, maar te veel van ons verlaten ons allemaal de geldbeslissingen aan onze partner.

Maar toch moeten we naar enkele feiten kijken; Echtscheidingen komen steeds vaker voor, u zult misschien niet in dezelfde relatie zitten tot uw gouden jaren, de wereldwijde recessie, waardoor banen verloren gaan, dus u bent misschien niet altijd afhankelijk van het inkomen van uw partner.

Hoewel de gedachten aan zo’n gebeurtenis u verveelt of u bang maakt, is het belangrijk dat de vrouw de leiding neemt over hun eigen geld om een ​​comfortabel pensioen te creëren als een van de bovengenoemde situaties zich voordoet.

Zorg ervoor dat u ten minste één eigen rekening heeft en dat op uw naam een ​​essentieel onderdeel is van uw eigen financiële plannen.

Geef bij gezamenlijke financiële beslissingen over uitgaven, investeringen niet zomaar groen licht of teken niet zomaar een cheque zonder de impact en winst te kennen.

Zoals het gezegde gaat; niets gewaagd, niets gewonnen, het is verstandig om sommige fondsen te diversifiëren op beleggingen met een licht hoog risico om een ​​beter rendement te behalen, hoewel het bekend is dat vrouwen traditioneel vertrouwen op producten met een laag risico.

Als u zich soms uit uw financiële comfortzone waagt, kan uw geld sneller groeien en schuwt u daarom financiële producten die u niet vertrouwd lijkt.

Verzamel voor de zekerheid investeringsinformatie van de financiële markt die uitleg geeft over de producten en hoe ze het investeringsrendement en de winst hebben behaald.

Als u twijfelt over het ontcijferen van de informatie, is het verstandig om een ​​financieel expert te raadplegen voordat u de sprong waagt. Onthoud en besef dat alle financiële producten de bijbehorende risico’s en het potentiële rendement hebben. Maar alles begint met besparen op onnodige uitgaven zoals spelletjes of het casino. Gelukkig zijn er vaak ook gratis alternatieven.