eToro review: Is dit het ideale online beleggingsplatform voor jou?

Als je nog niet bekend bent met de eToro review, kan het slim zijn om de website eens nader te bekijken. Je kunt je hier aanmelden en daarna gebruik maken van de app of – als je dit liever hebt – meer details raadplegen door in te loggen op het online handelsplatform. Het registratieproces is eenvoudig. Je doorloopt in totaal negen stappen. Je begint met het invullen van je persoonlijke gegevens. Daarna neem je de algemene voorwaarden en het privacybeleid door. Hiervoor moet je een vinkje zetten en hoewel niet veel mensen het lezen, kun je dit beter wel altijd doen. Het tweede deel van het registratieproces bevat het aanleveren van bewijs van je identiteit en je adres. Wat je aan ID overhandigt, moet in ieder geval een foto bevatten. De laatste stap vind je niet bij elk online handelsplatform. Hier wordt gevraagd naar diverse aspecten die betrekking kunnen hebben op de dienstverlening van eToro, zoals je know-how van beleggen en je financiële situatie. 

Geniet van de vele voordelen van eToro

Wat wij zeker waardeerden tijdens het schrijven van de eToro review, is de testomgeving. Je kunt namelijk zonder kosten een oefen account aanmaken dat je toegang geeft tot een demoversie. In die demo kun je met fictief geld handelen zonder de echte consequenties van dat handelen te voelen. Vergis je dus niet: het gaat wel degelijk om realistische resultaten. Het effect dat je ziet – ook als het sterk bergafwaarts gaat en het rode percentage drastisch toeneemt  – is zoals het er op de werkelijke markt aan toe gaat. Hierdoor kun je wel het leereffect direct bemerken. Je leert diversifiëren binnen je eigen beleggingsportefeuille. Je kunt ook gewoon voelen welke actie er plaats vindt als je op bepaalde knoppen in de app of in het online platform klikt. Dat soort handelingen moet je gewoon kennen en in deze introductiefase is de simulator van eToro dan ook ontzettend waardevol voor nieuwe beleggers.

Het fijne van CopyTrading en Copy Portfolio’s

Een handige toevoeging die we vonden tijdens de eToro review, is CopyTrading. Zie het als volgt: je houdt al een tijdje in de gaten welke traders het volgens jou goed doen en wilt dezelfde kansen voor jezelf creëren. Je kunt handmatig dezelfde acties uitzetten, maar je kunt ook voor het automatisch kopiëren van de beleggingen van die persoon kiezen. Het enige dat je aan kunt passen, is het bedrag. Dit houdt in dat je veel meer of minder kunt beleggen dan de persoon wiens acties je kopieert. Een ander middel om niet je eigen beleggingen uit te hoeven zoeken, is copy portfolio. Dit betekent dat je een hoofdonderwerp kiest op basis waarvan een portfolio wordt samengesteld. Je kunt er ook voor kiezen om het portfolio van een persoon te kopiëren, maar dit kan dus net zo goed gaan om het beleggen in cyber security of medische middelen. 

eToro review: twee nuttige websites

Bij de eToro review vind je overigens een handig overzicht van alle te kopiëren portfolio’s met daarbij de behaalde rendementen over het afgelopen jaar. Dat kan je net dat zetje geven om een keuze voor jouw beleggingen te maken. Bekijk ook Compare All Brokers om prijstechnische aspecten en het dienstverleningspakket van verschillende online platformen te vergelijken.