Beste racefiets verzekering, wat is er mogelijk?

Een racefiets of wielrenfiets verzekeren is mogelijk. Dat is fijn. Een racefiets kost namelijk erg veel geld. Los van de aankoopwaarde heeft de fiets voor jou waarschijnlijk nog meer waarde. Het is je hobby of je sport. Misschien beoefen je het zelfs professioneel. Wat het ook is je wil hem goed verzekerd hebben. Voor een racefiets is het ongetwijfeld belangrijker om hem te verzekeren tegen schade dan diefstal. Je zal hem hoogstwaarschijnlijk een stuk minder vaak op een openbaar plek achterlaten als een gewone stadsfiets. Wat is voor jou de beste racefiets verzekering? Wij zochten een aantal mogelijkheden voor je uit. 

Wat zijn de opties voor de beste racefiets verzekering?

In principe zijn er 3 onderdelen die je kan verzekeren: diefstal, juridische hulp en schade. Onder diefstal valt uiteraard de schade als je fiets is gestolen of er een poging tot diefstal is gedaan. De juridische hulp zorgt ervoor dat jij jouw schade vergoedt krijgt als iemand anders dat heeft toegebracht aan jou of jouw fiets. Let wel op of dit werelddekking, Europadekking of enkel dekking in Nederland betreft. Het zal zuur zijn als je regelmatig in het buitenland fiets en dit niet gedekt wordt.

De vergoedingen bij schade aan de fiets kan licht afwijken bij verschillende verzekeraars. In de meeste gevallen is aanrijdingsschade gedekt. Ook is schade veroorzaakt door vandalisme bij de meeste verzekeraars gedekt. Schade die jij per ongeluk hebt toegebracht aan de fiets kan je bij sommige verzekeraars ook terug halen. Lijkt je fiets eerst gestolen maar vinden ze hem later toch terug? Dan is eventueel veroorzaakte schade ook gedekt. Om je beste racefiets verzekering te vinden check even de dekking per verzekeraar. Je wil als fanatieke fietser in Europa of wereldwijd niet voor verrassingen komen te staan. 

Kan ik mijn carbon racefiets ook verzekeren?

Kort maar krachtig: ja dat kan. Voor een carbon racefiets is het interessant om even goed online te shoppen. Vergelijk de voorwaarden en vergoedingen van diverse aanbieders even goed met elkaar. Er zijn aanbieders waarbij jij je carbon fiets extra goed kan verzekeren. Heb je een breuk in je carbon? Dan krijg je niet de herstelkosten vergoed maar een nieuwe frame, wielen of het stuur. Dat is natuurlijk wel een fijne meevaller.  In veel gevallen is de verzekering specifiek voor een carbon racefiets een aanvulling op de standaard racefiets verzekering. De kosten kunnen daardoor hoger uitvallen. 

Is er een beste racefiets verzekering zonder slot?

Op een racefiets zit natuurlijk geen slot. Om bij de meeste verzekeringen in aanmerking te komen voor een dekking bij diefstal ben je verplicht om een ART slot te hebben voor je racefiets. Dit mag overigens ook een ART ringslot zijn. Dat is vergelijkbaar met een normale fietsverzekering. De overige voorwaarden verschillen per aanbieder. Je kan het beste de voorwaarden naast elkaar leggen en kijken welke het beste aansluiten bij jouw situatie.  Je wil immers niet een standaard racefiets verzekering maar de beste racefiets verzekering die past bij jou.