Beleggen in vastgoed: De voor- en nadelen op een rij

Wil je gaan beleggen in vastgoed of weet je nog niet zo goed waar je op moet letten? Dan is het belangrijk dat je hier eerst meer informatie over gaat krijgen. Het is namelijk een manier van beleggen waar veel aan te behalen valt. Als je zelf weinig kennis hebt van de markt is het aan te raden om een professional in te schakelen. Synvest is een van de bedrijven die alle kennis in huis heeft om de investering voor jou te kunnen maken. Alleen wat zijn nou de voor- en nadelen van deze belegging? 

Beleggen in vastgoed voor een maandelijks inkomen 

Beleggen in vastgoed is een investering waarbij iedere maand een inkomen van kan komen. Hiervoor moet je wel standaard huurders in het pand hebben zitten. De maandelijkse huurinkomsten kun je niet volledig houden. Je moet hiermee de rente afbetalen en de financiering aflossen. Zodra dit gedaan is, heb je echter wel voldoende geld per maand over. Zodra een huurder het pand verlaat, moet je dus wel actief gaan zoeken naar een nieuwe huurder. Anders kom je ook een maand zonder inkomsten te zitten en moet je de afbetalingen uit eigen zak betalen. 

Inflatie compenseren en meer winsten behalen 

De maandelijkse inkomsten die je gaat krijgen met beleggen in vastgoed zijn ook niet verbonden aan inflatie. Je hebt het pand aangekocht en kunt ieder jaar de huurprijs indexeren. Je kunt hiermee de inflatie goed gaan compenseren en hebt de mogelijkheid om de afbetalingen nog altijd te doen. Als het onderhoud goed uitgevoerd wordt en jouw huis volledig opgebouwd is, kan het op een later moment ook nog een winst op gaan leveren. Op de langere termijn heb je hiermee zelfs nog een extra bedrag in handen. De overwaarde van de woning kan jou weer op weg helpen. 

Risico’s liggen op de loer 

Bij beleggen in vastgoed heb je ook te maken met een aantal nadelen. Deze zijn voornamelijk verbonden aan de risico’s die je loopt. Zo kan het zijn dat er geen huurders te vinden zijn voor jouw pand. Hierdoor heb je geen inkomen. Ook zijn er altijd kosten verbonden aan het onderhoud en kan er dankzij de woningmarkt ook een tijdelijke waardedaling zijn. Hier moet je doorheen om te profiteren van jouw investering. Houdt er ook rekening mee dat er veel regels verbonden zitten aan de verhuur van een woning. 

De hulp van een professional 

Het beleggen in vastgoed kan er altijd voor zorgen dat jij een passief inkomen gaat genereren waar je op een later moment jouw voordelen mee kunt behalen. Zo heb je onder andere extra spaargeld voor na jouw pensioen. Met de hulp van SynVest zal overal aan gedacht worden en kun je de werkzaamheden uit handen geven. Jij hebt de voordelen van het rendement dat je krijgt op de woning, terwijl de werkzaamheden volledig gedaan worden. Je hebt hierdoor altijd voldoende hulp en kunt waar krijgen voor het geld dat je geïnvesteerd hebt.