Alles over het inkomen van vrouwen

Lees hier over onze studies en kennisartikelen

De impact van stress op inkomen

Heb ik werkelijk last van stress en hoeveel? Is dat uit te drukken in bepaalde maten? Hoe kan ik dat meten? Doe de stresstest bij intermediair
Stress in Vlaanderen
Hoe zit het met het stressgevoel in de Vlaamse ondernemingen? De Sociale Economische Raad Vlaanderen houdt de vinger aan de pols. De werkbaarheidsmonitor geeft op regelmatige tijdstippen info over de stand van zaken.
Meten op het werk
Hoe weet je of de werkdruk te hoog is. Bestaan er meetinstrumenten voor. Ja hoor, onze Nederlandse collega’s van het FNV werken met de quickscan.
Nog meer meten op het werk
FNV bondgenoten ontwierp een eigen test om de werkdruk en arbeidsbelasting te meten. Probeer eens
Hoe vertel ik mijn baas dat..
Je baas overtuigen dat de werkdruk te hoog is? Je kan beter proberen goud te halen met snelschaatsen. Toch valt het te proberen. Even oefenen met dit simulatiespel kan geen kwaad.
De weg naar verandering
Na de testen wil je er ook wat aan doen. Hoe pak je dat aan? Het kantoor van je baas binnenstormen lijkt me geen goed idee. Probeer eerst een stappenplan uit te werken

Stress of burnout
Stress is gezond, zolang de eisen die worden gesteld of die iemand zichzelf stelt niet hoger zijn dan wat hij aankan. Burn-out is het eindstadium van langdurige roofbouw op lichaam en geest, meestal door een combinatie van werk- en priv├ęproblemen. De weg naar herstel kan lang zijn en vergt professionele hulp. Welke soorten hulp zijn er en hoe leer je om na herstel wel adequaat met stress om te gaan. Heel wat testen en info vind je op de burninpage

money, finance, mortgage-2696229.jpg

Krediet

Teveel over tijdkrediet
Omdat we heel wat info hebben over tijdkrediet en andere systemen van ondebreking maken we er een speciale page van. Bij deze dus.
Ze pikken je geld
Loopbaanonderbreking is een anonieme dief. Vrouwenloonwijzer (HIVA en ACV) heeft net een studie afgerond op basis van 16.000 (loonwijzer)enquetes waaruit blijkt dat loopbaanonderbrekers nog eens extra inleveren. Vrouwen zijn natuurlijk de dupe gezien hun aantal onderbrekers. Enkel alleen op het uurloon scheelt het al een stuk. Op vrouwenloonwijzer het eerste Belgische onderzoek in zijn soort. Binnenkort kan je ook de simulatie maken met onze levensloopbaanchecker. Maar nu eerst de harde cijfers.

Tijdskrediet 2006
Om de combinatie gezin en arbeid rond te krijgen doen steeds meer mensen (v + m) beroep op de regelingen tijdkrediet. Het generatiepact zal sowieso een invloed hebben op de tijdkredietregeling. Op deze plaats de tijdkrediet regeling uitleggen zou ons te ver leiden. Je kan alles nalezen in onze brochure. Hier klikken.

Dossier loopbaanonderbeking on-line consulteerbaar?
E – governance De dossiers loopbaanonderbreking en tijdskrediet van de RVA zijn consulteerbaar via de portaalsite.In eerste instantie zijn de stand van het dossier en de betalingen consulteerbaar. Verwacht er nog niet teveel van. De overheid gaat ervan uit dat je reeds over een digitale identiteitskaart beschik. Meer info op de site van de sociale zekerheid