Pensioen en ontslag

Als een werknemer wordt ontslagen denkt hij vaak niet aan zijn pensioen. Hoewel? Dat ligt ook aan zijn leeftijd. Als een werknemer inmiddels 55 jaar of ouder is komt het pensioen in zicht en krijgt het pensioen bij ontslag meer aandacht. Dat is maar goed ook, pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde en is niet in één a twee jaar bij te spijkeren.

Voorbeelden die verschillen qua ontslagleeftijd

Als 40 jarige is het pensioen nog ver weg. Toch is het belangrijk dat zodra u een andere baan vindt u niet alleen op het salaris let maar ook op het pensioen. Pensioen is immers uitgesteld loon en moet niet vergeten worden. Als u de kwaliteit van de nieuwe pensioenregeling vergelijkt met uw oude regeling signaleert u eventueel een verschil. U kunt dit aankaarten bij de nieuwe werkgever of ervoor kiezen er  zelf mee aan de slag gaan. 

Dat is toch harstikke lastig, de verschillen tussen de pensioenregelingen in kaart brengen?’ Dat klopt echter een pensioenspecialist kan u daar in een relatief kort tijdbestek bij helpen. Op een dusdanige manier dat het u tot handelen aanzet of dat u het verschil concreet aan de nieuwe werkgever kan voorleggen. Doe er wat mee, nu heeft u nog de tijd om tegen een relatief laag bedrag het eventuele tekort bij te spijkeren. 

Een 60-jarige heeft minder tijd en vindt naast het salaris ook pensioen belangrijk

Als 60 jarige komt de pensioenleeftijd wel heel dichtbij. Wilt u nog een aantal jaren aan de slag of wilt u eerder met pensioen? Of een combinatie van beide? Ik kan u helpen met de vele mogelijkheden die er zijn. Krijgt u een WW-uitkering en/of ontslagvergoeding en wat heeft u zelf aan geld beschikbaar om een vervroegde pensionering mogelijk te maken? Het gaat om uw timing. Een samenloop van pensioen en WW is niet verstandig, pensioen kort namelijk een WW-uitkering. Het is belangrijk om de juiste middelen op het juiste moment in te zetten. Met dit alles en nog veel meer kan ik u bijstaan. Een overzicht van alle diensten is op de homepage van mijn website te lezen.